Mac hersteldienst | Lab9 - Apple Premium Partner

Mac service en reparatie

We zijn er om te helpen. Onze gecertificeerde technici lossen je hardware- en softwareproblemen op. Ze zorgen voor een vakkundige herstelling van je Mac, met uitsluitend originele Apple onderdelen, zowel binnen als buiten garantie.

Herstelling aanmelden

Hoeveel kost een Mac herstelling?

Lab9 voert alle Mac reparaties uit met uitsluitend originele Apple-onderdelen. Als je je Mac laat herstellen bij Lab9 ben je er bovendien zeker van dat dit geen invloed heeft op de eventuele resterende garantie van de Mac.

Is je Mac buiten garantie, dan wordt er eerst een diagnosekost van € 50 aangerekend. Na een grondige diagnose door onze certified engineers wordt een bestek meegedeeld. Als je Mac zich nog binnen de garantieperiode bevindt, worden geen kosten aangerekend, tenzij de diagnose wijst op een defect door eigen toedoen, verkeerd gebruik of op accidentele schade.

Als je beslist om de herstelling niet uit te voeren en je koopt een nieuw toestel in een Lab9-winkel, dan worden de bestekkosten in mindering gebracht bij de aankoop van je nieuw toestel.

Mac Binnen garantie Buiten garantie
Diagnosekost (bestek) Gratis € 50
Herstelkost Gratis Volgens bestek

Herstelt Lab9 elke Mac?

Je kan voor elke Mac-herstelling een beroep doen op Lab9. Hou er echter rekening mee dat Lab9 als Apple Authorized Service Provider geen reparaties kan uitvoeren aan toestellen die door Apple als vintage worden beschouwd. Dit betekent dat Apple hiervoor geen onderdelen meer levert.

Bekijk hier welke producten vintage zijn ›

  • Maak een service-afspraak

    Is je Mac defect? Meld dit aan onze technische dienst, die contact met je zal opnemen om concreet af te spreken wanneer je kan langskomen met je toestel in de winkel.

    Herstelling aanmelden 
  • Status van je herstelling

    Wil je weten wat er met je Mac gebeurt? Gebruik onze online tool om het verloop van je herstelling op te volgen. Eens afgerond, zal een medewerker van de technische dienst je contacteren.

    Status opvragen 
  • 01

    Maak vooraf een reservekopie. Hoewel we steeds met de grootste zorg omgaan met je toestel en data, kan Lab9 niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies van gegevens.

  • 02

    Indien je toestel niet bij Lab9 gekocht werd maar wel nog binnen garantie is, dan zullen we het originele aankoopbewijs nodig hebben om de herstelling vlot te kunnen uitvoeren.

  • 03

    Zorg dat je al je nodige logingegevens nog weet of bij de hand hebt. Deze zijn in de meeste gevallen nodig om je toestel te kunnen testen en een correcte diagnose te stellen.

  • 04

    Schakel de Zoek mijn-functionaliteit (Find my) uit. Als dit nog actief is, dan kan er geen herstelling uitgevoerd worden op je toestel.

    Hier lees je hoe je dit doet.

Winkels in je buurt

Met 31 Lab9-winkels is er altijd een Apple expert in je buurt.
We helpen je graag!

Vind een winkel

FAQ

Veelgestelde vragen

Schade door contact met vloeistof is erg vervelend. Lab9 helpt je graag verder. 

Wanneer je je toestel bij ons binnenbrengt nadat deze in contact is gekomen met vloeistof zullen we een uitgebreide diagnose moeten uitvoeren. Het toestel wordt hierbij volledig gedemonteerd en alle componenten worden zorgvuldig geïnspecteerd. Gezien de kans op corrosie groot is zullen alle onderdelen met sporen van vocht vervangen moeten worden om het toestel terug betrouwbaar te krijgen. 

Lab9 is niet verantwoordelijk voor verdere defecten die optreden tijdens of na de reparatie door vocht.

Indien je toestel ouder is dan 7 jaar kan deze de klassering vintage of obsolete krijgen. Dit wilt zeggen dat mogelijks niet alle onderdelen nog beschikbaar zijn bij Apple mocht er een hardwarematige herstelling moeten plaatsvinden. 

Sommige onderdelen, zoals batterijen, harde schijven, SSD’s of andere kleine accessoires kunnen mogelijks wel nog hersteld worden. Hiervoor neem je best rechtstreeks contact op met een Lab9 winkel om alle service mogelijkheden te bekijken.

In dit geval kan Lab9 gebruik maken van kwalitatief evenwaardige onderdelen ter vervanging van de originele. 

Softwarematige herstellingen of support bij het gebruik van je toestel blijft natuurlijk mogelijk, ongeacht de leeftijd van je toestel.

Deze boodschap krijg je te lezen als je batterij minder landing kan vasthouden dan wanneer ze nieuw was. Je kunt je Mac veilig blijven gebruiken, echter zal de batterij sneller leeglopen dan voorheen. Lab9 kan je helpen en je batterij vervangen. 

Belangrijk: bij bepaalde versies van macOS krijg je de boodschap 'Vervang spoedig', 'Vervang nu' of 'Onderhoud vereist'.

Wanneer je geoptimaliseerd opladen (https://support.apple.com/nl-nl/HT212049) activeert, kan het zijn dat je onder het batterij status icoon in de menubalk de boodschap leest 'Opladen gepauzeerd'. Hiermee wordt de totale levensduur van je batterij verlengd.

Je kunt de batterij snel verder opladen door op 'Laad nu volledig op' te klikken.

De service-tools en diagnose-software die gebruikt worden tijdens de reparatie is vaak niet compatibel met beta-versies van iOS, iPadOS, macOS, watchOS, HomePodOS of tvOS.

Wanneer je toestel een herstel vereist, zullen we de laatste versie van de software op het toestel moeten plaatsen, waarbij je toestel wordt gewist. Zorg dus zeker voor een backup van belangrijke gegevens.

Batterijslijtage is een normaal en verwacht proces.

Elke oplaadbare batterij, inclusief die in je Mac of iPhone, heeft een beperkte levensduur. Na verloop van tijd neemt de capaciteit af, wat betekent dat de batterij minder lang meegaat op een volle lading. Dit is een normaal slijtageproces bij lithium-ion batterijen en geen fabricagefout.

Wat houdt normale batterijslijtage in?

  • Elke batterij heeft een bepaald aantal laadcycli. Eén cyclus = volledig opladen en ontladen.
  • Na 500 laadcycli (iPhone) of 1000 laadcycli (Mac) behoudt de batterij nog ongeveer 80% van de oorspronkelijke capaciteit.
  • Factoren zoals hoge temperaturen, intensief gebruik en constant opladen kunnen dit proces versnellen.


Waarom valt dit niet onder garantie?

Garantie dekt fabricagefouten en defecten, maar niet de normale slijtage die ontstaat door gebruik. Omdat batterijcapaciteit op natuurlijke wijze afneemt, wordt dit beschouwd als gebruiksslijtage en niet als een defect.

Hoe kan je de levensduur van je batterij verlengen?

  • Gebruik originele opladers of van kwalitatief bewezen merken, zoals Belkin.
  • Vermijd extreme temperaturen.
  • Gebruik de 'Optimized Battery Charging'-functie van Apple.
  • Laad niet constant tot 100% op en voorkom diepe ontladingen.